Spórolj az utazáson!

Telekocsizz Oszkárral jó hangulatban! Így működik

Több mint 1 millió autós hirdetés
Töltsd le az Oszkár Android appját ide kattintva
Próbáld ki az Oszkár telekocsi IOS applikációját
866
Oszkáros van most úton
23003411200
Ft-ot spóroltak eddig Oszkárral
3278470464
kg CO2 kibocsátástól óvtuk meg a környezetet

Telekocsi hírek, újdonságok

Oszkározás kijárási korlátozás idején
Oszkározás kijárási korlátozás idején
2020.03.27
A kijárási korlátozás rendelete alapján "Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani." Ezt "a tömegközlekedés során is alkalmazni kell."

Ez alapján - ahogy a vészhelyzet kihirdetése óta folyamatosan tettük - nem javasoljuk az utazást. Kivéve ha valakinek halaszthatatlan dolga van. Ez esetben is, ha van lehetőség olyan módon az utazást megoldani, ahol a 1,5 méter távolság (könnyebben) betartható, akkor az a jobb alternatíva. A telekocsi esetében sajnos ez ritkán garantálható, így ez csak végszükség esetén jöhet szóba.

A rendelet alapján a munkavégzés alapos indoka a lakóhely elhagyásának, tehát aki üzletszerű személyszállítással foglalkozik, ez alapján megteheti. Viszont ebben a helyzetben még fontosabb, hogy ezt engedélyekkel is igazolni tudja.

Az autós (akár magán, akár üzleti) tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az utasok számára is betartható legyen a rendelet, így például egymás melletti helyeket semmiképp ne hirdessen a járműben. Ha számára így nem éri meg felajánlni a szabad helyeket, akkor inkább most szüneteltesse ezt a tevékenységét.

Az utasok számára az is fontos, hogy ha nem a rendeletben megadott okok egyike miatt utazik, azzal szabálysértést követ el. Ezen okokról bővebben, érthető nyelvezettel leírva itt lehet olvasni.

Amíg a tömegközlekedés korlátozása nem történik meg, vagy az arra jogosult szervek közvetlenül nem kérnek fel a szolgáltatásunk szüneteltetésére, a rendszer elérhetőségét fenntartjuk. A forgalom így is már minimálisra esett vissza, és bízunk a felhasználóink jogkövető magatartásában, hogy tényleg csak akkor veszik igénybe a lehetőséget, ha a rendeletben megnevezett okok egyike miatt kell utazniuk.

Bízunk benne, hogy mielőbb sikerül a vészhelyzetet közösen elhárítanunk az által, hogy mindenki felelősen viselkedik és hozzáteszi a tőle telhetőt a védekezéshez. És hogy majd ezt követően a teljes Oszkár közösség - új tagokkal is kiegészülve - újra tud élni a telekocsi utazás előnyeivel!
Korona-helyzet és
Korona-helyzet és "karantén" sorozat
2020.03.24
Ismerd meg hétről hétre az Oszkár telekocsi legmélyebb titkait!

1. fejezet: Az Oszkár-sztori
Mióta van Oszkár, kik az alapítók, hogyan alakult a rendszer, kik Oszkároznak, stb.

Itt nézheted meg a videót a YouTube-csatornánkon
Itt a Facebook-on
És itt az instán, IG-tv-n

Hogyan Oszkározz a koronavírus idején?
Hogyan Oszkározz a koronavírus idején?
2020.03.13
Fontosnak tartjuk, hogy az Oszkáros közösség is összetartson, illetve, hogy segítsünk egymásnak, ahogy lehet.

Ezért végeztünk néhány változtatást, összeszedtünk néhány tippet, tudnivalót, ami lényeges ebben az időszakban:

1. ha mindenképpen utaznod kell, néhány emberrel összezárva egy autóban még mindig kevesebb a megfertőződés esélye, mint tömegközlekedéssel utazva

2. a vírus miatti késői lemondásokat a veszélyhelyzet időszaka alatt nem számítjuk a statisztikádhoz

3. ha érintett lehetsz a vírussal kapcsolatban (beteg vagy, vagy a környezetedben van, aki beteg, fertőzött területről jöttél haza, vagy a környezetedben tudsz ilyenről), valamint ha nem feltétlen szükséges, inkább ne utazz

4. tartsd be az óvintézkedéseket: a nap folyamán sűrűn moss kezet/arcot meleg vízzel, szappannal, használj kézfertőtlenítőt, ne köhögj a világba, ne puszizkodj/ne fogj kezet idegenekkel

Ha van autód,

5. azzal jársz dolgozni és segítenél másoknak az utazásban (pl. a munkatársaidnak), az 50 km alatti távolságra nem számítunk foglalási díjat, így bátran, ingyen segíthetsz

6. minden autós szívességi fuvart is vállalhat, így Te is, ha tényleg pusztán segítségből, útiköltség hozzájárulás nélkül vinnél utasokat. Ebben az esetben a hirdetésfeladásnál 1 Ft-ot kell megadnod árként, természetesen ekkor foglalási díj sem kerül felszámolásra

Jó egészséget és kitartást kívánunk az elkövetkezendő időszakhoz!
Tervez a telekocsizással az Innovációs és Technológiai Minisztérium
Tervez a telekocsizással az Innovációs és Technológiai Minisztérium
2020.02.07
Az Oszkár nem zár be, sőt, a kormány számol a telekocsizással, ennek immár írásos hivatalos nyoma is van!

Részletek a friss blogcikkben!

Az Oszkár útitárskereső 2007. november 26-án állt éles üzembe. Azóta több mint 770.000 főre nőtt a közösség!. Ahhoz, hogy jól működjön a telekocsi rendszer, kérlek ajánld ismerőseidnek! Az esetleges észrevételeidet ide kattintva várjuk!