FIGYELEM ! Ez a verzió 2015. január 9-ig volt hatályos!

Házirend


1. A szolgáltatás lehatárolása

Az Oszkár rendszert annak fejlesztői és üzemeltetői a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki Karának Tudományos Diákkörében végzett munkájuk során hozták létre. Az autós-utas közvetítő szolgáltatás célja az egymást nem ismerő, de közös viszonylaton utazni kívánó autósok és utasok egymással történő összerendelése.

Adatvédelem

A közvetítő rendszer az Ügyfelek személyes adatait (beleértve az IP címet) bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem szolgáltatja ki, és garantálja a törvényes adatvédelem betartását. Az adatok továbbszolgáltatása rendőrség ill. jogvédő szervek felé megengedett, ha azok bűncselekmény alapos gyanúja miatt adatokat kérnek. Az Oszkár rendszert teljes értékűen csak regisztrált ügyfelek használhatják. A személyes adatok csak a felhasználó feladott hirdetéseinél jelennek meg, ott is csak a regisztrált Ügyfelek férhetnek hozzá. Az oldalon regisztrált felhasználók által elérhető információk továbbítása és jogszerűtlen felhasználása tilos, és a rendszer használatából történő kizárást vonja maga után!

A regisztráció szükséges feltétele a Házirend elfogadása. A regisztráció törlésére a Személyes adatlap / "Személyes adatok módosítása, kiegészítése, beállítások" oldalon a "Regisztráció törlése" funkcióval van lehetőség.
Az Oszkár rendszer üzemeltetői hetente legfeljebb egy alkalommal e-mailben tájékoztathatják az Ügyfeleket a rendszerrel kapcsolatos aktualitásokról. Ilyen levelet kizárólag azon felhasználóinknak küldünk, akik ezt a rendszerben a "Személyes adatok" oldalon nem tiltják le.

2. Az Ügyfelek kötelességei

A szolgáltatás az Ügyfelei, az Autósok és az Utasok számára csak saját felelősségre használható. Az Ügyfél felelős a felhasználói nevével végrehajtott műveletekért, valamint az ezt védő jelszó biztonságban tartásáért. Az Ügyfél maga felel az Interneten megadott adataiért, különösen a megadott kapcsolati adatok mint pl. e-mail, telefonszám, autóadatok időszerűségéért és helyességéért. Ezek ellenőrzése az Oszkár rendszer üzemeltetőinek hatáskörén kívül áll.

3. Az Autósok kötelességei

Az Autós utazás költségeinek megosztása érdekében saját maga által meghatározott mértékű anyagi hozzájárulást kérhet az általa szállított Utasoktól. Az Autós által bejelentett indulás helye és ideje kötelező jellegű. Változtatni a megadott indulási és célvároson, valamint az utazás dátumán nem; a pontos indulási és érkezési helyen és időn csak az utazás eredetileg meghirdetett kezdete előtti 12 órán kívül lehetséges. Az utazás általános okokból történő lemondását az Oszkár rendszerben lehet megtenni, szintén csak az utazás eredetileg meghirdetett kezdete előtti 24 órán kívül, erről az addig helyet foglalt Utasok automatikus üzenetben értesülnek. Az automatikus e-mail kézbesítésének sikeréért az Oszkár rendszer üzemeltetői felelősséget nem vállalnak, ezért ajánlatos a feljelentkezett utasokkal a változtatást vagy lemondást egyéb kommunikációs csatornán, lehetőleg is telefonon közölni.

Az Autós nem köteles az Utasra a megbeszélt találkozási helyen 15 percnél tovább várakozni, negatív tapasztalatát az Oszkár rendszerben a felhasználó profillapján közzéteheti. Az utazási célváros elérésekor az Autós köteles az Utast megbeszélés szerint házig vagy közösségi közlekedéssel megközelíthető nyilvános helyig elvinni.

4. Az Utasok kötelességei

Az utas köteles megjelenni a megbeszélt helyen és időben, vagy gondoskodni a sofőr megfelelő tájékoztatásáról amennyiben valami okból kifolyólag vagy nem tud időben jelen lenni, vagy eláll utazási szándékától.
Az Utas a sikeres utazást követően köteles az Autósnak az előre meghirdetett, vagy megbeszélt utazási hozzájárulást megfizetni. Ha az Autós a megbeszélt találkozóhelyen nem, vagy saját hibájából jelentős késéssel jelenik meg, akkor az Utas ezt, vagy egyéb negatív tapasztalatát az Oszkár rendszerben az Autós profillapján közzé teheti.

5. Felelősség kérdése

Az Oszkár feladata kizárólag az Autósok és Utasok közötti kapcsolatfelvétel megteremtésére korlátozódik. Az Oszkár rendszer üzemeltetői nem vállalnak felelősséget semmilyen, a közös utak során bekövetkezett eseményért, a Ügyfelei által megadott adatok valódiságáért és a szolgáltatás esetleges hibás működéséből vagy szüneteléséből eredő károkért.
Az Oszkár-t minden Ügyfele kizárólag saját felelősségére használja, melyet a regisztráció során a Házirend elfogadásával tudomásul vesz.

6.1 Üzleti fiók

Azon felhasználóink számára, akik hivatásszerű személyszállítással fogalkoznak, és ezen tevékenységhez használják az Oszkár rendszert, üzleti fiók áll rendelkezésre. Üzletszerű telekocsis utaknak minűsülnek azon autós hirdetések, melyekre teljesülnek az alábbiak:

  • több, mint 5 szabad helyet hirdet a sofőr
  • a sofőr csak akkor indul el, ha a hirdetésfeladáskor magadott minimális számot eléri a járatra jelentkezett utasok száma
  • a söfőr az útiköltség (üzemanyag, autópályadíj) arányos részénél nagyobb mértékű hozzájárulást vár
Az online fizetés során - ha a felhasználó ezt a módot választja - az Oszkar.com weboldal az Ügyfelet a PayU Hungary Kft. PayU által üzemeltetett biztonságos online fizetési felületre irányítja át. A fizetés folyamatára és az ezzel kapcsolatos adatvédelmi rendelkezésekre a PayU Hungary Kft. általános szerződési feltételei az irányadók. A PayU fizetési rendszeréről bővebben a www.payu.hu oldalon tájékozódhat.

6.2 Premium fiók

Azon felhasználóink számára, akik szeretnének még megbízhatóbb Oszkáros felhasználónak látszani, igénybe vehetik a premium fiókot.
A fizetés átutalással, vagy bankkártyás fizetéssel (lásd 6.1-es pont) történhet, de a megbízható felhasználó ikon megszerzéséhez legalább egy esetben utalásos fizetésre van szükség.

6.3. Egyenlegkezelés

Lehetőség van kreditek vásárlására a rendszerben, mely krediteket különböző szolgáltatásokra lehet igénybe venni. Ezen szolgáltatások mindenkori aktuális listája ide kattintva érhető el.
Kredit vásárlásra a PayU Hungary Kft. PayU által üzemeltetett biztonságos online fizetési rendszeren keresztül, vagy átutalással van lehetőség.
Kreditek visszavásárlására nincs mód.
Egy kredit felhasználása nem visszavonható. Tehát ha egy hirdetés kiemelésére lett felhasználva egy vagy több kredit, de a hirdetés később törlésre került, a kreditlevonás nem törlődik.

7. Hozzáférés korlátozása

Az Oszkár rendszer üzemeltetői jogosultak az Ügyfelek hozzáférésének korlátozására illetve végleges megtagadására, ha olyan tények forognak fenn, hogy az Ügyfél:

  • nem a valóságnak megfelelő adatokat adott meg,
  • tevékenységével a szolgáltatás működtetését veszélyeztette.
  • más Ügyfelek érdekeit szándékoltan megsértette, velük szemben tisztességtelen magatartást tanúsított
  • az Oszkár üzenőfalát és/vagy belső üzenőrendszerét hirdetések tömeges terjesztésére használja fel az Üzemeltetők előzetes beleegyezése nélkül

Az üzemeltetők fenntartják maguknak a jogot ezen szabályzat (a Házirend) indoklás nélküli bármikori megváltoztatására.

Bármiféle észrevételt az info@oszkar.com e-mail címre,
vagy az üzenőfalra várunk!

Budapest, 2014. május 6.
Az Oszkár ÁFF archív vagy hatálybalépésre váró verziói