Nimrod_team adatlapja

Név:
Nimród
Foglalkozás:
Utazás szervezés
Regisztráció:
2014. jan. 12.
Besorolás:
Profi
Értékelés:
Telefonszám:
Helyfoglalás után látható
Nyelvismeret:
Magyar
Üzenek a felhasználónak

Aktuális autós hirdetések

Miért velem utazz?

Tisztelt utasaink ,
jelenlegi jogszabályok szerint,az Ausztriába utazóknak kötelező az FFP2-ES maszk viselése,ha átutazó akkor is, és előzetes regisztráció szükszéges,amit az alábbi linken tehetnek meg : https://www.formularservice.gv.at/.../user/formular.aspx...
Megkérünk minden kedves utast, hogy regisztráljon utazás előtt,ha átutazó,akkor is, cím lehet Németországi vagy Svájci is ,ha az az úti cél. Regisztráció során, kérjük személygépkocsit jelöljenek meg,mivel a kisbusz annak számít.
Megértésüket köszönjük, reméljük nem tart már soká ez a cirkusz.

827 értékelés

Bordaaa18 felhasználó Bordaaa18 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"en gyorsnak nevezném, pozitiv volt az utazas."
2021. máj. 17.
fanni.l felhasználó fanni.l értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben volt. A sofőr pontosan érkezett, érkezés előtt telefonált annak érdekében, hogy ne legyen késés, emiatt pedig csúszás. Összességében jól szervezett út volt. "
2021. máj. 17.
Horvath_Ildi94 felhasználó Horvath_Ildi94 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben ment"
2021. máj. 13.
vandus007 felhasználó vandus007 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Szörnyű utam volt!A céggel nincs gond,de a sofőr modora és vezetèse kritikàn aluli volt!Kezdve azzal,hogy míg nem ért oda,megkèrdeztem millyen fàjtàjú ès színű autóval érkezik,erre kioktatott,h miért kèrdezek ennyit,mièrt nem azt kèrdezem,h mi a rendszàm!mondjuk azért,mert a keletinèl 15 oscàros autó szokott àllni elszórva!a pàrom már itt kiakadt,h h beszél velem a sofőr!az út folyamàn mèg van 15 ször beszólta vezetése katasztrófa,útközben szóltam neki,h nem e lehetne a kanyarokat finomabban bevenni,nem foglalkozott vele!majd az út folyamàn rosszul lettem,mert szlalomozott az úton,majdnem behànytam,amikor ràszóltam,h rosszul vagyok ès normàlisan vezessen,mert nem egyedül utazik,hanem még 5 en vagyunk,azt mondta,h én mindig csak panaszkodok!Mikor az elöl ülő hölgy kiszàllt,beültem előre,h hàtha jobban leszek,erre beszól,h mièrt nem kérdezem meg,h előre ülhetek e!Az 5 beszólása utàn,màr szóltam neki,h vegyen vissza az arcàból,de pont leszarta és folytatta a bunkózàst!1 óra múlva mikor jobban lettem,írtam egy smst,erte beszól,h milyen érdekes ha a telefonomat nèzem akkor nem leszek rosszul?!?!na itt màr eldurrant az agyam,kérdeztem mit kèpzel magàról ki ő,h engem egész úton baszogasson,erre megàllt,h akkor szâlljak ki ha nem tetszik ès visszaadja a pènzem,itt màr az utasok szóltak,h ez nem így működik,ahogy ő gondolja!jelzem több utasnak is beszólt az út folyamàn,h hogy hogy nem tudjàk melyik hàzba mennek stb,mondjuk mert még soha nem jàrtak ott?és még mesélhetnék!nem tudom mit képzel magàról ez az ember,h ilyen stílust enged meg magànak az utasokkal szemben!"
2021. máj. 11.
imre.kundrat felhasználó imre.kundrat értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben ment"
2021. máj. 10.
PotraAttila1981 felhasználó PotraAttila1981 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben ment"
2021. máj. 09.
tom3033 felhasználó tom3033 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben ment"
2021. máj. 05.
balint.95 felhasználó balint.95 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben ment"
2021. máj. 02.
Csabi83 felhasználó Csabi83 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Csomagot küldtem velük. Minden rendben volt."
2021. ápr. 20.
bbbea1 felhasználó bbbea1 értékelése meghiúsult Utazás alapján:
"Elmentek az utas orra előtt, a meghirdetett időpontnál pár perccel korábban. :( "
2021. ápr. 16.
Válasz az értékelésre: "Nem az utas orra előtt mentünk el,csak nem tudtunk várni 1 óra 45 percet . Utazás előtti nap telefonon értesítettek ,hogy reggel 9-re ott leszünk érte ,a válasz az volt hogy rendben. Utazás napján ,érkezés előtt közölték hogy 10 óra 45-re ér oda az utas. Ennyit várni úgy,hogy a buszban ott van 5 utas,senki nem várhatja el . Ha utazás előtti nap,amikor szoktunk hogy reggel 9-re ott leszünk ,tisztességesen megmondják hogy nem ér oda az utas,akkor nem lett volna semmi gond,nem vállaltuk volna,esetleg arra a helyre jött volna más . Vagy mit gondoltak,hogy úgyis megvárja a busz ha már ott van? Kicsit fel kellene nőni a szolgáltatás igénybe vételéhez !!"


Felhasználói statisztika

Kényelem:
Szuper (4.7)
Pontosság:
Szuper (4.7)
Jó modor:
Szuper (4.8)
Biztonság:
Szuper (4.8)
Kommunikáció:
Szuper (4.7)
Rugalmasság:
Szuper (4.7)

Utazás létrejöttének megoszlása
Értékelések megoszlása