Az Oszkárról és a telekocsiról röviden

Mi az OSZKÁR és a telekocsi? Nézd meg a videón két percben!

Az Oszkár (születési nevén Online Személyfuvar Közvetítő Rendszer, bár azóta tudjuk, hogy valójában nem lát el ilyen tevékenységet) 2007. november végén állt üzembe. Célja, hogy az utazni kívánó autósok útitársat találhassanak költségeik csökkentése, vagy egy jó hangulatú közös utazás érdekében.
Másrészt, az utasok találhatnak a lassú és "változatos" színvonalú tömegközlekedés helyett (mellett) olcsóbb, gyorsabb és rugalmasabb utazási formát! Ehhez nyújt segítséget a telekocsi rendszer.


Hogyan használd?

 • Első lépésben regisztrációra van szükség a rendszer használatához. A regisztrációt hagyományos módon néhány mező kitöltésével megvalósíthatod, de még gyorsabb, ha a Facebook accountoddal regisztrálsz! A regisztrációt követően autósként vagy utasként is használhatod az Oszkárt, akár felváltva. Tovább a regisztrációhoz »

 • Járműved szabad helyeit pár kattintással meghirdetheted, amennyiben autóval utaznál sofőrként használva a rendszert. Lehetőséged van egyedi vagy rendszeres hirdetések feladására is. Egyedi utat alkalmi utazások esetén egy vagy több kiválasztott napra rögzíthetsz. A rendszeres út feladása akkor hasznos, ha minden héten adott napo(ko)n utazol, így a hirdetést csak egyszer kell rögzítened a rendszerben. Ezáltal automatikusan megjelenik a megadott napokon mindaddig, amíg nem törlöd. Autós hirdetés feladása »

 • Utasként az autósok által feladott hirdetések között kereshetsz, ha nincs saját járműved vagy nem ragaszkodsz használatához. Autós keresése »

 • Ha nem találsz azonnal számodra megfelelő autós hirdetést, érdemes beállítanod hirdetésfigyelőt, vagy utashirdetést feladnod! A Hirdetésfigyelő beállítása esetén megadhatod, hogy az autós hirdetésekről milyen gyorsan szeretnél értesülni, megadhatsz ár tartományt, szűrhetsz sofőrre. Utashirdetés feladása esetén egy adott napra tudsz feladni hirdetést, és emailben értesülsz rögtön amint megfelelő autós hirdetés kerül rögzítésre a rendszerben! Hirdetésfigyelő beállítása

 • Ha kisbusszal fuvarozol, az Üzleti fiókot pont neked találtuk ki! Ennek birtokában több mint 5 helyet meghirdethetsz, tetszőleges mértékű útdíjat állapíthatsz meg. Üzleti fiók megrendelése »

 • A telefonszámod hitelesítésével nagyobb bizalmat sugárzol. A saját telefonszám ellenőrzött állapotúvá állítására a telefonszám megadását követően a +36 20/408-13-98 -es számra a felhasználói nevedet tartalmazó alapdíjas SMS küldésével van lehetőség.


Mitől más, mint a többi telekocsi?

Az Interneten számos hasonló profilú oldal található. Miért érdemes mégis az Oszkárt használni?

Az Oszkár 2007 óta folyamatosan jelentkezik új fejlesztésekkel, így Magyarországon nincs más oldal, amely tudásban megközelítené. Figyelünk felhasználóink véleményére, rövid határidővel reagálunk kérdéseire és bejelentés esetén gyorsan javítjuk az esetleges nem elvárt működést. Ennek köszönhetően az Oszkárt használja messze a legtöbb telekocsizni vágyó, így itt van a legnagyobb esély útitársat találni! Jó helyen jársz! :)


Általános tudnivalók

Az Oszkár telekocsi rendszert bárki igénybe veheti, aki az ÁFF-ben meghatározott elveknek eleget tesz. A regisztráció ingyenes.
A rendszer folyamatos fejlesztés alatt áll, ami azt jelenti, hogy felhasználóinktól kapott ötletekkel bővítjük, jobbítjuk a rendszert, ezért kérünk észrevételedet, javaslatodat az üzenőfalon, vagy az info@oszkar.com e-mail címen tudasd velünk!
A rendszer fejlesztése során elsődleges szempontként vesszük figyelembe a biztonság, és bizalom kérdését, valamint az áttekinthetőséget, könnyű kezelhetőséget.

Biztonság

Biztonságos telekocsi A személyes adatok védelme nagyon fontos számunkra, így biztosított, hogy nem regisztrált felhasználó semmilyen személyes adatot ne tudjon meg senkiről. A regisztrált felhasználókról csak saját beleegyezésükkel lehet megtudni személyes adataikat. A biztonság másik vetülete a bizalom. Az oldal megfelelő mennyiségű információval látja el mind az utast, mind pedig az autóst a másik félről, ugyanis tájékozódni lehet az eddigi tevékenységeiről, megnézheti a rendszer objektív értékelésének eredményét, mások szubjektív véleményét, feltöltött fényképet.

Felhasználó-barát jelleg:
A folyamatos fejlesztés eredménye számos olyan modul mely a felhasználók kényelmét segíti elő, így például rendszeres út meghirdetésére is van lehetőség pár másodperc alatt. Hasonló előny továbbá az utak és gépjárművek elmentésének lehetősége. Egyedülálló rendszerünk abban, hogy utasigény-hirdetések feladását követően a rendszer automatikusan e-mailben értesíti a felhasználót, amennyiben megfelelő autós az adott viszonylaton hirdetést adott fel.


Miért az Oszkárt érdemes használni?


A számos érv között csak néhányat kiemelve: mert az Oszkár...

 • Kényelmes: Pár perc alatt lehet telekocsi hirdetést feladni, vagy útra jelentkezni ("Rendszeres út", "Mentett út" lehetőségek)

 • Diszkrét: A személyes adatok nem nyilvánosak, csak azok látják, akik hirdetésedre akarnak jelentkezni.

 • Képet ad a hirdetések feladóiról: Fényképes profil, közösségi oldal hivatkozás, felhasználói és automatikus értékelések nyújthatnak képet a hirdetések feladóiról

 • Testre szabható hirdetések: Autós hirdetéseknél megadható, hogy csak ismerős foglalhat helyet, ellenkező esetben a nem kívánatos jelentkező eltávolítható a járatról. Vállalható részút és rendszeres út is.

 • Teljes körű: A helyfoglalás-modulnak köszönhetően a szabad helyek száma az adott járaton mindig a valóságot tükrözi.

 • Informál: Automatikus e-mail üzenet érkezik minden fontos eseményről, ami hirdetésedet, helyfoglalásodat érinti. (utas jelentkezett, járat módosult, stb.)

Oszkár alapítók Prácser Attila társalapító Gyürüs Máté társalapító

Alapítók, fejlesztők és üzemeltetők (szívvel - lélekkel:)


Gyürüs Máté mgyurus@oszkar.com

Prácser Attila pracser@oszkar.com

volt BME hallgatók