CEBUSZ adatlapja

Név:
József
Foglalkozás:
Egyéni vállalkozó
Regisztráció:
2016. ápr. 23.
Besorolás:
Profi
Értékelés:
Telefonszám:
Helyfoglalás után látható
2. Telefon:
Helyfoglalás után látható
Nyelvismeret:
Magyar
Üzenek a felhasználónak

Aktuális autós hirdetések

Miért velem utazz?

BKV és VOLÁNBUSZ autóbusz vezetőként szerzett több évtizedes tapasztalattal immáron saját vállalkozásommal folytatom személyszállítói tevékenységemet.Több mint 40 -éves jogosítvánnyal, kb.: 2,5 millió megtett km-el, nemzetközi tapasztalattal, ezen tevékenységekhez minden jogosultsággal, vizsgákkal rendelkezem.
Utasbiztosítás minden utasra!
Legyen szerencsénk egymáshoz!

295 értékelés

orsiberes felhasználó orsiberes értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Fix időpontra kellett volna érkeznem vidékre, kifejezetten ezért választottam az Oszkar-t. Sajnos 25 perccel később indultunk, mint a tervezett. Az egész kisbusz várt 1 főre, a sofőr döntése alapján.
Számomra nem teljesen érthető ez, főleg, hogy a szabályzatban le van írva, hogy 10 perccel előbb érkezzünk, ne 20 perccel később... Tudtommal a volán és a máv sem szokta megvárni a későket.
Hiába jeleztem, hogy időre le kell érnem, mégis megvártuk azt az egy főt. "
2021. okt. 18.
Válasz az értékelésre: "Tisztelt Orsolya!
Próbálok válaszolni az itt felvetett problémáira.
- Egészen pontosan 21 perccel indultunk később, mivel összesen 2 utasra vártunk, nem pedig 1-re! ( 1 hölgy és 1 fiú)
- Ön negyed óra várakozás után megkérdezte mikor fogunk Szekszárdra érni, mire én közöltem önnel, hogy ha a forgalom is úgy akarja, akkor negyed órával később!
Megkérdeztem, hogy időre megy-e, mire az volt a válasza, hogy nem, csak jó lenne minél előbb odaérni.
- Az indulásunk a 2. utas miatt csúszott még 6 percet, így lett összesen 21 perc.
- Szabályzatban biztosan nincs leírva semmi, csak a hirdetés megjegyzés rovatában egy kérés az utasokhoz, hogy mindenki érkezzen a pontos indulás érdekében 10 perccel előbb!
Ezt 2 utas természetesen nem tartotta be, az egyik a pályaudvaron is a másik irányba indult, ami őket minősíti.
Mindkettő utas online előre fizetett, így az Oszkár szabályzata szerint 10 perc várakozást kellett volna eszközölnöm, ami a késők miatt + 11 perccel kitolódott. Nekik biztosan jól esett, hogy megvártam őket, önnek nem. - A kommunikációja legyen egyértelműbb, és ha már leír valamit, akkor a pontos tényekre hivatkozzon úgy, ahogy az valóban volt....mert tudja a csapvíz és a vízcsap is más jelentéssel bír!
- Büszkén vállalom eme hibám ami a megvárt utasok miatt keletkezett késés oka....ezen változtatni fogok.
Legközelebb kifizetett útnál egy percet nem várok senkire, akkor talán elkerülhető az ilyen gonoszsággal, elferdített tényekre hivatkozó semleges értékelés begyűjtése.
Remélem az ön telekocsis pályafutása nem így fog folytatódni. Megtanulhat értően olvasni is, mivel a leírásban pontosan le van írva az is, hogy késés előfordulhat, tehát ezért ne okoljon senki.
Rossz választás kiszámolni az érkezést és a másik felet hibáztatni a nem értelmezett vagy nem olvasott soraim miatt.
Legközelebb induljon jóval korábban vonattal vagy busszal, szerintem ez nem az ön utazási eszköze lesz!
Nálam tiltólista...és ki tudja még kinél??...
Minden jót!
"
kepesianita felhasználó kepesianita értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben ment"
2021. okt. 17.
MohEld1 felhasználó MohEld1 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Everything was all right"
2021. okt. 17.
polyak.abel felhasználó polyak.abel értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben ment"
2021. okt. 17.
Orsi6 felhasználó Orsi6 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Csak az utazzon vele, akit nem érdekel hogy lesz.rják. Megkérdeztem tőle, meg fog e állni. Azt mondja igen, Szekszárdon. Meg is állt, de ő ùgy gondolta hogy csak kirakja az utast. Utána ujra odamentem jelezve szükségleteimet amire a válasz annyi volt, hogy: Jajj ezt nem mondtad az előbb. Valaki mégis miért kérdez ilyet, miért akarna megállni?? Szomszéd utast is behùzta egy 500assal, mert ő nem tud visszaadni, majd megállunk és felváltja. LOL 3 és fél òra volt egy Bp-Pécs ùt megállò nélkül. "
2021. okt. 17.
Válasz az értékelésre: "Tisztelt Orsolya!
Valószínűleg bal lábbal kelt fel, hogy ennyire kikelt magából amikor e sorokat ide leírta ilyen alpári stílusban. Biztosan a hormon háztartása borult meg ennyire....
Akkor lássuk a tényeket:
- Budapesten eleve késve tudtunk indulni 2 utastárs késése miatt ( 15 perc ).
- Amikor a paksi pihenőt elhagytuk kb 200 méterrel, akkor jött oda kérdezni, hogy megállunk-e? Erre azt válaszoltam, hogy igen, de csak Szekszárdon, ahol kiszálló utasok lesznek. Valószínű, hogy későn kapott észbe és már Pakson kiszállt volna, de ezt nem nekem kell tudni, pláne nem kitalálni!!!!
- Szekszárdon megálltunk, kiszedtem két utas csomagjait, ön is kiszállt, majd visszaült a buszba. Már indultunk volna, amikor lázadozva újra nekem szegezte a kérdését kiegészítve azzal, hogy szétszakad a hólyagja és hogy hol van mosdó??!!
Felnőtt ember létére ennyire mimóza legyen valaki.....Sebaj megvártuk, ami újabb 10 percet vett el a többi utas idejéből.
Pécsre érkezvén kiszállásnál egy köszönöm sem hagyta el a száját, ez is a színvonalat mutatja, amit a lepontozott értékelései is mutatnak, illetve a róla alkotott vélemények.
- 'Szomszéd utast is behùzta egy 500assal'......Erre csak annyit: Ki van írva a hirdetésnél, hogy mindenki pontosan annyi összeggel készüljön, amennyit fizetnie kell. Ez már megdőlt reggel, hiszen két utas is nagy címlettel fizetett, akinek pontosan visszaadtam ami járt. az az utas akiről ön beszél tízezressel fizetett, mert nem volt aprója, és valóban adósa maradtam akkor 120 Ft-al, hisz nem vagyok pénzváltó! Ő azt mondta rendben vagyunk így... de miért is magyarázkodok itt önnek Miss OKOSKA? A pénzügyi művelet csak a kliensre és a személyszállítóra vonatkozik, ezt jó ha megjegyzi. Ezek után még jó, hogy ön is előre fizetett, mert simán kinézem önből az itt leírt gonosz, sárdobáló megnyilvánulása után a nemfizetést is.
Aki ezek után elviszi önt, a saját érdekében ezeket és az önről írt véleményeket feltétlenül olvassa el és gondolja át kell-e neki egy lejárató kampány!!!??

Legközelebb javaslom a vonatot, ott van mosdó is, csak néha késik mindennaposan és kb 2000 Ft-al többe is kerül. Ja, és ott is tud reklamálni ami bizonyára az élete részét képezi feltételezhetően az élet minden területén......de van tisztelt Orsolya egy rossz hírem, amit biztosan állíthatok. A MÁV az ilyen hozzászólását, hogy a leírt szavait idézzem ...Lesz.rja! Érti Orsolya?????
Állíthatom azt is, hogy a Volánbusz biztosan nem fog megállni és megvárni önt sem Pakson sem pedig Szekszárdon, sem máshol azért, mert a hólyagja éppen nem bírja.

Tanulja meg hogyan kell illedelmesen kommunikálni, talán többre megy vele, mint utólag írásban háborogni olyanért,. amit nem hozott a tudomásomra egyértelműen. Bocsátassék meg az nekem, hogy nem tudok mindenki fejébe belelátni mire is gondolhat éppen.
Köszönöm az értékelést, amit tisztelettel vállalok bárki előtt bármilyen fórumon.
Egy biztos, ön nem fog kérni tőlem már semmit! :-)
Minden jót Orsolya!
"
obotgina.95 felhasználó obotgina.95 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Alapvetően elégedett voltam az utazással. Javaslom, hogy máskor ha egy utas 30 percet késik, akkor ne várja be! Kellemetlen, hogy mivel pontosan érkeztem (indulás előtt 10 perccel, ahogy azt a leírásban kéri) 40 percet ültem az autóban mire elindultunk. "
2021. okt. 17.
humansland felhasználó humansland értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Nem volt probléma. Időben indultunk, időben érkeztünk. Precíz utazás."
2021. okt. 16.
gridder94 felhasználó gridder94 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Szuper út volt"
2021. okt. 16.
nakazawa_klara felhasználó nakazawa_klara értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben ment"
2021. okt. 16.
agnes.scherdan felhasználó agnes.scherdan értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben ment"
2021. okt. 13.


Felhasználói statisztika

Kényelem:
Szuper (4.8)
Pontosság:
Szuper (4.6)
Jó modor:
Szuper (4.9)
Biztonság:
Szuper (4.8)
Kommunikáció:
Szuper (4.8)
Rugalmasság:
Szuper (4.8)

Utazás létrejöttének megoszlása
Értékelések megoszlása