brand.eszter adatlapja

Név:
Eszter
Regisztráció:
2016. márc. 24.
Besorolás:
Profi
Értékelés:
Telefonszám:
Helyfoglalás után látható
2. Telefon:
Helyfoglalás után látható
Nyelvismeret:
Magyar
Üzenek a felhasználónak

Aktuális autós hirdetések

82 értékelés

dalyaz felhasználó dalyaz értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben ment"
2021. nov. 08.
SanyiVoC felhasználó SanyiVoC értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben ment"
2021. nov. 07.
sanyeeka felhasználó sanyeeka értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben ment"
2021. nov. 07.
csaba9319 felhasználó csaba9319 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Kedves és rugalmas sofőr :)"
2021. nov. 06.
BLaci86 felhasználó BLaci86 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"minden rendben volt, ajánlom"
2021. okt. 25.
Viola3 felhasználó Viola3 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben ment"
2020. szept. 26.
shindler felhasználó shindler értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben ment. Csak ajánlani tudom :) "
2020. szept. 25.
fantom26 felhasználó fantom26 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Minden rendben volt. "
2020. aug. 16.
tothdorottya1 felhasználó tothdorottya1 értékelése megvalósult Utazás alapján:
"Nagyon aranyos sofőr , nagyon jól vezet "
2020. júl. 27.
mesi0305 felhasználó mesi0305 értékelése meghiúsult Utazás alapján:
"Hát nem utaztunk együtt...
Pontosan érkeztünk a megadott helyre (ketten utaztunk volna), és láttuk az autót kigördülni a parkolóból tele utasokkal, mert mások ültek be a helyünkre. Integettünk, telefonáltunk (foglaltat jelzett 2x is), és kiabáltunk, de nem hallották már.
Végül a parkolóban megtaláltuk azt a sofőrt, aki szintén hoppon maradt, mert elvitték az utasait, és Eszter is egy 10 perc után kapcsolt, hogy más utasokat vitt el helyettünk, akkor telefonált is nekünk és elnézést kért, így megoldódott az utazásunk a másik sofőrrel (aki nem autópályán ment, így fél órával később érkeztünk). Lehetett volna nagyobb galiba is (pl ha előre fizettünk volna), és amikor ott maradtunk, hirtelen egy pillanatra kétségbe is estünk, hogy hogyan fogunk feljutni este Budapestre, de végül felértünk így vagy úgy, és ez a lényeg.
Reméljük, legközelebb nem hagysz itt minket... :)
És légyszi, emberek, figyeljünk már, hogy ki a sofőr, ki az utas.. :D Nem mindegy, milyen autóba huppanunk be. :D "
2020. júl. 13.
Válasz az értékelésre: "Valóban nem utaztunk együtt, igazán sajnálom. Mentségemre szóljon, hogy utasként több mint 100 út áll a hátam mögött, így a legalapvetőbb dolognak tartom, hogy a rendszám és a kocsi egyéb megadott jellemzője alapján keresem meg az autót, amibe beszállok. Mivel magamból indultam ki, így eszembe se jutott, hogy valaki beül úgy az autóba, hogy azt se tudja milyen autóval fog utazni. Annyit egyeztettünk, hogy Budapestre utazunk az Oszkáros foglalás alapján, így jóhiszeműen, úgy gondoltam, hogy az utasaim megérkeztek és elindultunk. Tanulság, hogy következő alkalommal névsorolvasás nélkül nem száll be senki az autóba, amit sajnos a Ti utazásotokkor nem tettem (bár előtte se tettem soha és utasként is csak a transzferbuszoknál tapasztaltam egy-egy esetben a pontos beazonosítást). Már elindultunk, amikor ismeretlen szám hívott. Vezetés közben nem akartam telefonálni se kihangosítással, se anélkül, így kinyomtam a hívást. Majd a potyautasaimat hívta fel a másik sofőr, hogy hol vannak. Számomra ekkor derült ki a csere, megálltam, majd hívtalak rögtön, hogy mi legyen, forduljak-e vissza, amit szó nélkül megtettem volna. Baja határán voltunk, így max. 10 perces kitérőről/időveszteségről beszéltünk volna. A másik sofőr és Te is azt mondtad, hogy ne forduljak vissza, maradjon a már kialakult helyzet. A potyautasoktól megkérdeztem, hogy ők mennyiért utaztak volna, mivel az összeg minimálisan kevesebb volt az általam hirdetett útdíjnál, (ha drágább lett volna felajánlottam volna a különbözet átutalását) így úgy gondoltam, hogy nem hívlak ismételten, hiszen megoldódott a helyzet és többletköltségetek sem keletkezett.

A fentiek ellenére annyit megjegyzek, hogy nem csak a potyautasaim és én, hanem Ti is vétettetek. Az indulás 18:00 órára volt kiírva, mi 17:57-kor indultunk. A pontos érkezés szerintem normális esetben minimum 5-10 perccel előbbi az indulás időpontjához képest. Nem azt akarom írni, hogy a Ti hibátok, de ha időben érkeztek (mint ahogy a másik 4 fő) elkerülhető lett volna a tévedés, ahogy akkor is ha az utas nem száll be rossz autóba és ha leellenőrzöm név szerint az utasokat.

Bár a mi relációnkban az utazás valóban meghiúsult, azonban ettől függetlenül az értékelésedben létrejött utazást jelöltem és pozitív értékelést adtam Neked, hogy ezzel se rontsam a felhasználói statisztikádat. Úgy gondolom, hogy így fair, hiszen mindenki megérkezett Budapestre. És igazad van, nem mindegy, hogy milyen autóba ülünk be, vagy hogy ki a sofőr és ki az utas, de úgy látszik az sem hogy mikor érkezünk. :)"


Felhasználói statisztika

Kényelem:
Szuper (5)
Pontosság:
Szuper (5)
Jó modor:
Szuper (5)
Biztonság:
Szuper (5)
Kommunikáció:
Szuper (5)
Rugalmasság:
Szuper (5)

Utazás létrejöttének megoszlása
Értékelések megoszlása