hasznosinfok adatlapja

Név:
Adatlap
Foglalkozás:
sofőr
Regisztráció:
2015. okt. 08.
Besorolás:
Újonc
Értékelés:
Telefonszám:
Helyfoglalás után látható
Nyelvismeret:
Magyar
Üzenek a felhasználónak

Miért velem utazz?

For english version please scroll down or CLICK HERE.


Kedves (leendő) Utasom !

Alábbiakban olvashatod azokat a dolgokat amiket ha minden utasom tudna, akkor csak és kizárólag hibátlan utazások lennének, mindenki ujjongva ugrálna örömében, autós, utas, Oszkár egyaránt. Ezeket tudni nem csak nálam célszerű, hanem a többi autóssal való utazás esetén is jól fog jönni. Több ezer elszállított utassal szerzett tapasztalataim során derült ki, ahhoz hogy az Oszkáros utak simán, gyorsan, zökkenőmentesen, gördülékenyen, flottul menjenek, mind az autósoknak mind az utasoknak szükséges megtenniük a tőlük telhetőt. Én mint autós igyekszem a tőlem telhető maximumot nyújtani az utasoknak mindig. Alább olvasható hogy az utasok mivel járulhatnak hozzá a hibátlanul tökéletes Oszkáros utakhoz.
Ezek a dolgok nem csak azért célszerűek és hasznosak, mert szerintem mindenkinek így a legjobb, hanem azért is hogy az egyik utas ne okozzon hátrányt vagy kellemetlenséget a másik utasnak.

0. Alapvető, utazáshoz nélkülözhetetlen, kvázi kötelező dolgok
 • Az utas telszáma legyen megadva Oszkáron, elírás nélkül. Lásd még a 2. pontot.
 • A telefon legalább az indulás napján legyen feltöltve és bekapcsolva.
 • Induláskor ha hívom az utast, vegye fel a telefont.
 • Az utas lehetőleg ne késsen, inkább érjen oda 5 perccel hamarább mint később.
 • Ha önhibáján kívül mégis késik, értesítsen engem hívással vagy SMS-ben. Facebook messenger, Viber, Whatsapp, stb., vagy Oszkáron belül küldött szöveges üzenet erre nem alkalmas. Ezek előzetes egyeztetésre használhatók, de induláskor csak a GSM szabványt használó csatornákat fogom nézni.
 • Az utas jegyezze meg (vagy fel) az autó típusát, színét, és rendszámát.
 • Az indulás helyszínén próbálja megkeresni az autót egyedül, hívni csak akkor hívjon ha nem találja.
 • Közepes hátizsáknál lényegesen nagyobb méretű csomagot (pl. bőrönd) illik előre jelezni.
 • Háziállatot illik előre jelezni. Ha nem dobozban utazik, akkor hozzanak neki egy plédet amit alá teszünk. Kisméretű kutya utazhat felár nélkül, nagyméretű kutya csak előzetes egyeztetéssel jöhet. A zsiráf, a krokodil, és az elefánt nem háziállat. Jöhetnek ezek is, csak hozzanak neki utánfutót. Vonóhorog van.
 • Ittas, kábítószert fogyasztott, alapvető higiéniával nem rendelkező személyt nem szállítok el, még akkor sem ha előre kifizette az útiköltséget bankkártyával.
 • Az autóban dohányozni tilos.
 • Enni, inni lehet, de csak akkor ha ez nem szennyezi be az autót.
 • Ital csak zárt palackban (vagy tetra-pakban) tartható az utastérben. A fémdobozos energiaital nem kóser, azt csak akkor engedem meg ha egy húzóra megiszod az egészet, és a dobozát nem hagyod a kocsiban.
Fentiek az alapvető dolgok, amelyek minél jobban sérülnek annál jobban veszélybe kerül az utazás sikeressége.
Alább olvashatók az "extrák", amik ha szintén megvannak, akkor esélyes hogy mindenki nagyon elégedett lesz.

1. Beszállás helyének egyeztetése az autóssal
Nálam általában úgy vannak megcsinálva a hirdetések, hogy az induló városban több helyen is lehet beszállni. Budapesten pl. ez kifejezetten hasznos. Van egy kiinduló pont (pl. Keleti pu.) és onnantól kifelé menet több különböző helyen is meg tudok állni utast felvenni. Ha az utas önállóan megtekinti a pontokat és kiválasztja a neki megfelelőt az autós közreműködése nélkül, az segítség az autósnak mert akkor erre már nem kell rákérdezni. Több beszállóponttal rendelkező hirdetéseknél minden pont mellett van egy kis ikon : álló emberke mellett jobbra mutató nyíl. Erre kattintva lehet kiválasztani a megfelelő beszállási helyet, még helyfoglalás ELŐTT.
Nagyon nagy segítség az autósnak, ha minden foglalás ahhoz a ponthoz történik, amelyiknél az utas valóban be fog majd szállni.
Én minden utasommal egyeztetek indulás előtt időben. Ha ezt az utas kezdeményezi - akár üzenetben akár telefonhívással - az határozottan pozitív benyomást kelt és egy pici terhet levesz a vállamról.
Természetesen előfordulhat hogy nem tudom azonnal felvenni (ez NEM jelenti azt hogy megbízhatatlan vagyok, vagy nem indul az út), ekkor lehet üzenetet írni, én pedig visszahívok mindenkit amint elérhetővé válok.
(ezt nem csak Oszkáron csinálom így, hanem minden bejövő hívásnál ami nem rejtett számról érkezik)

2. Helyfoglalás másik személynek
Időnként előfordul hogy valaki nem saját maga számára foglal helyet, hanem másik személynek (pl. közeli hozzátartozónak). Ilyen esetben nagyon nagy segítség az autósnak, ha a foglalást végző személy beírja az utas telszámát a saját adatlapjára, a 2. telefonszám mezőbe.
Részletesebb infok ezzel kapcsolatban ezen a linken olvashatók.

3. Késői lemondás
Természetesen bárkivel előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban közbejön valami előre nem látható dolog, és a tervezett utazást lemondani kényszerül. Ilyen esetben a legfontosabb teendő az hogy a helyfoglalást az Oszkáron azonnal töröljék, amilyen gyorsan csak lehet. Minél előbb törlik, annál nagyobb az esélye hogy a felszabadult helyet másik utas elfoglalja.
Minden autós borzalmasan utálja, ha pl. 2 nappal indulás előtt megtelik az autó, majd néhány órával előtte az egyik utas törli a foglalását, és nem jön helyette másik utas, holott miközben tele volt az autó megnézték a hirdetést vagy 30-40-en. Én már nem tudom velem hányszor fordult elő ez a dolog, de az biztos hogy túl sokszor ahhoz hogy szó nélkül hagyjam. Minden hirdetés jobb felső sarkában látható hogy hányan tekintették meg, nem csak az autós láthatja hanem mindenki.
Minden indulás előtt van egy bizonyos kritikus idő, ez általában kevesebb mint egy nap, amelyben már nem valószínű hogy lemondás esetén másik utas jelentkezik a hirdetésre. Ezek a következők :
Reggeli indulás esetén előző nap délben.
Dél körüli indulás esetén előző nap éjfélkor.
Délután vagy esti indulásnál aznap reggel.

Ezúton szeretném kérni a kedves utasokat, magam és a többi autós nevében egyaránt, a kritikus időben történő lemondást hacsak egy mód van rá kérem kerüljék.
Régebben sokkal szigorúbb voltam a késői lemondásokkal, emiatt üresen maradt helyekért utólag kártérítést kértem, ma már nem forszírozom ezt mindenáron, elsősorban a covid-19 és hasonló okok miatt. Senkinek nem kell megijedni a fentiek miatt, de érdemes tudni róla hogy ilyen is van. Utas által lemondott helyfoglalás után az autós ugyanúgy tud pozitív, semleges, vagy negatív értékelést adni, mintha az utazás megvalósult volna.
Akinek nem inge, természetesen ne vegye magára, minden tisztességes becsületes rendes utasomtól én kérek elnézést a fentiek miatt, de mégis jobbnak láttam kiírni mint eltitkolni egyenlőre még.
Az Oszkár hivatalos állásfoglalása a lemondásokkal kapcsolatban itt olvasható :
https://blog.oszkar.com/segitseg-lemondanam-a-helyfoglalasom-mit-kell-tennem/

4. Helyfoglalás-korlátozás
Ha azt tapasztalod hogy csak bankkártyás előre fizetéssel enged a rendszer helyet foglalni az autómban, annak valószínűleg az az oka, hogy érvényes rád a helyfoglalás-korlátozás. Két paramétert állítottam be :
 • Negatív értékeléseinek az aránya eléri vagy meghaladja a 10%-ot
 • Lemondott utazásainak az aránya eléri vagy meghaladja a 20%-ot
Akire a fenti kettő közül legalább az egyik igaz, csak bankkártyás előre fizetéssel tud helyet foglalni nálam. A "VAGY nincs még legalább ... db pozitív visszajelzése"-t kikapcsolva hagytam, mert hozzám rendszeresen jönnek olyanok, akiknek velem van az első Oszkáros útjuk, én ezt megtiszteltetésnek veszem, és minden tőlem telhetőt megteszek azért hogy az új felhasználók első benyomása lehetőleg minél pozitívabb legyen.
Kapcsolódó blog bejegyzés erről itt olvasható.

5. Menetidő
A menetidő tájékoztató jellegű !
A menetidő pontos betartására semmilyen GARANCIA NINCS, mert a közúti közlekedés az egy olyan műfaj, hogy bármikor közbe jöhet bármi. Pl. ha az egyik utas 15 percet késik, két másik pedig megállót kér de a wc-ben vagy a kasszánál sorbanállás van, az kapásból +1/2 óra. Ez szerencsére elég ritka egybeesés, de az elmúlt 10 évben többször előfordult már. Baleset miatti torlódás is lehet bármikor bárhol. Csúcsidőben Pesten mindig dugó van. Az M6-os az szerencsére Magyarország legnyugisabb autópályája, nagyon ritka a rendkívüli esemény. De nem kizárt. Más autópályákon láttam már több kilométer hosszú sorokat lépésben araszolni baleset miatt, 1-2-3 órán keresztül.
A hirdetésben szereplő menetidő úgy lett beállítva, hogy normál esetben egy kis biztonsági tartalék van benne (sacc/kb. 10-15 perc). Tehát ha pontosan tudunk indulni, nem kell megállni sehol, Pesten nincs nagy dugó, és nem jön közbe semmi, akkor kicsivel hamarább oda szoktunk érni. Nekem is az a jobb ha minél előbb megérkezünk, de a menetidő teljesülése nem csak rajtam múlik.
Az útvonalon bármikor megállhatunk, ha az utasok kérik. Ha nem kérik, nem fogok megállni.
CSATLAKOZÁS tervezésénél erősen ajánlott hogy a hirdetésben szereplő érkezési időponthoz legalább 15-20 perc biztonsági időt adjunk hozzá, plusz a tömegközlekedés, ha az szükséges. Akinek csatlakozása van, vagy más okból fix időpontra meg kell érkeznie (pl. állásinterjúra megy), kérem hogy INDULÁSKOR szóljon !


Ezek azok a dolgok amik minden útra egyformán vonatkoznak.
Fentiek mellett érdemes megnézni a hirdetések megjegyzés rovatát is, mert azok a dolgok amik csak egy útra vonatkoznak, nem ide vannak kiírva hanem oda.

! FIGYELEM !
Az út során bárkinek bármilyen problémája van, kérés, kérdés, óhaj, sóhaj, panasz, dícséret stb. esetén kérem hogy azonnal SZÓLJON, mert csak akkor tudok segíteni. Bármilyen kérdés esetén nyugodtan keressetek bizalommal. A fontos dolgokat indulás ELŐTT célszerű megbeszélni.
Oszkáron általában tegeződni szoktunk.


Minden kedves leendő vagy visszatérő utasomnak zökkenőmentes, gördülékeny, gyors és pontos, vidám hangulatú utakat kívánok.

Köszönettel és üdvözlettel : bluewings

********************************************************************************

ENGLISH :

1. Mandatory, indispensable things.
 • Your phone number given to the Oszkar system should be valid and working. In case I cannot reach you on phone 3 times within 24 hours, I will delete your seat reservation. This is because I must reach you on phone upon departure, in case you cannot find the car by yourself, which is common among foreigners.
 • Best practice is coming to the starting point 5-10 minutes before departure time. I love to start precisely.
 • If you are late for any reason, please call me or send an SMS message onto my phone. Maximum tolerated lateness is 10-15 minutes, ONLY if I can reach you by phone. If I cannot reach you on phone I will start immediately when all other passengers are in place.
 • Please take a note of the car's make, color, and plate number. All of that is clearly shown on the trip page, and in the seat reservation confirmation email also.
 • When you arrive to the starting point, first please try to find the car by yourself. Only call my phone if you don't succeed.
 • Normal amount of packages are 2 small or 1 middle sized backpacks or suitcases per person. If you have more than that amount (for example big size), please inform me of that ASAP.
 • There is free WiFi in the car, which cannot be used excessively, since I have 5 GB/month data package. Facebook, Instagram, FB Messenger, WhatsApp, Waze text contents are unlimited, graphical contents are not. So please do not watch youtube videos throughout the entire trip. Chatting in text is OK. Thank you.
 • Eating and drinking non-alcoholic fluids is allowed in the car, only the sole case of NOT making the car dirty. Drinks are allowed only in lidded closeable bottles.
 • Smoking is disallowed in the car.
 • I do NOT transport anybody drunken, heavily sick, influenced by drugs, or not having essential hygienics, even if the travelling fee has been paid by card in advance. This is for the safety of other passengers. If you are slightly sick, please take a face mask. If you are fully healthy, the mask is not required.

2. Check-in places.
There is a standard starting point in each town I used to travel to and from. Besides that, several other points are good for checking in, either before and after the standard starting point, which are indicated in the trip's page. It is good to know the exact location of the car in advance. Starting points :

 • Budapest : Keleti station, Thököly street parking place, which is left side of the station building if you stand in front of it, first free slot next to the post office at the back. Several big tall trees are there also. Link : https://goo.gl/maps/LohSHs5aGSTqb2Gc9

 • Pécs : Centrum parking place, north-east corner, below 8 sided tower of Centrum stores, next to 5 special parking slots for disabled people, at start of the taxi lane. Link : https://g.page/fitness5pecs?share

 • Miskolc : Slightly curved small parkplace (20 slots) next to the church at Búza tér, north from MOL gas station, north from bus station, where Szeles u. and Lehel u. cross eachother. Link : https://goo.gl/maps/Yr8gW6R8Ma9WvJoo7

If you choose another check-in place from the available ones, please make sure that your choice is correct, I mean you will be really coming to the point your seat reservation is being made from. Best practice is to send a short message after seat reservation telling me where should I pick you up. If you look at the trip page (or stop list on mobile) there's a right arrow next to a little standing man - you can change the starting point by pressing that arrow BEFORE making the seat reservation.

3. Information specific to Budapest-Pécs trips (or backwards)
This section is under construction ...

4. Payment
Basically you can pay either by cash or card, whichever is more comfortable for you.
When paying by card, you can choose to pay in advance during seat reservation, or anytime during the trip. Latter case please open the seat reservation email, there's a button in that mail which takes you to the payment page.
Seat reservation restrictions :
In case you have more than 20% of cancelled trips, or have more than 10% of negative feedbacks, you can only reserve seat(s) in my car with instant payment by card.

5. Cancelling a trip
Because I'm very experienced driver, and my prices are in the lower range, my car is almost always full. Therefore, it causes loss at my side when anybody cancels a reservation short before departure, or doesn't even participate in travelling without any notice, which is a very unpolite gesture. Me as a driver don't have any possibility to forcibly get my money back after a missing passenger, so it's up to you not to make any financial deficit for me please.
What I'd like to ask is :
In case it's not 100% that you will be really travelling at that time, please do not make a reservation several days before departure. If you're not sure, please wait until it's sure that you are coming, and then make your reservation either with me or anybody else please. Critical time is 12 hours PER SEAT before departure. (I mean if you reserved 3 seats, critical time is 36 hours).
Please make sure you won't be cancelling your trip within critical time.

Thank you.

Nincs értékelés
Felhasználói statisztika